We leven in een koud kikkerland en dat weten we allemaal, maar ja als het weer maar niet een beetje mooier wordt dan begint dat toch aan ons te knagen. Ongemerkt zijn we dan sikkeneurig, soms agressief, depri. We hebben er geen fut meer in we lachen nauwelijks en de een na een ander zie je met een chagrijnige trek door de wereld razen. Geen tijd, geen zin, geen fut, eigenlijk zou je een paar dagen weg willen kruipen onder de dekens ver weg van dat druilerige weer. Vitamines slikken helpt ook al niet, want die werken pas over een lange termijn.  Wat moet je hier nu aan doen:

Een paar mogelijke oplossingen al naar gelang je behoefte en je financiële situatie:

Ga met je partner een lang weekend weg, naar Parijs bijvoorbeeld. Ook al is het slecht weer in Parijs vind je altijd wel dat leuke winkeltje, of dat gezellig café om je uit de treurnis van het natte voorjaar te halen.

Neem een of twee dagen vrij en verdiep je in je hobby op een extreme manier of  bezoek een beurs over deze zaken . Zorg er dan wel voor dat ook je partner, als je er tenminste een hebt, ook haar of zijn vrije tijd krijgt.

Ga eens gezellig met je vrienden of vriendinnen winkelen met na afloop een etentje (en dat hoeft niet altijd duur te zijn). Dus zak eens gewoon even op gezellige manier door.

Natuurlijk kun je ook met de hond gaan wandelen in het bos of strand, maar dat deed je toch wel en dat is toch altijd weer een terugkerend ritueel. Het is juist beter om eens even die sleur te doorbreken om net even iets anders te gaan doen dan wat je normaal doet.

Het helpt, zeker weten.