Ik heb het niet zo op Spanje en vooral niet na het zien van de programma’s als  – ”t’is hier fantastisch” van enen Ursul de Geer en van Jambers over Salou. Schreeuwende jongelui die alle remmen los alles doen wat God verbiedt. Als je die programma’s ziet dan vraag je je onwillekeurig af of die mensen nog een greintje fatsoen in hun donder hebben of dat ze nu werkelijk zo dom zijn dat ze eigenlijk niet beseffen waarmee ze bezig zijn.

Eenmaal teruggekomen in hun eigen land willen ze waarschijnlijk weer de heilige boontjes uithangen en veroordelen ze een ieder die naast het maatschappelijke gootje plast.

Dus toen ik de aanbieding kreeg om naar Moraira af te reizen om samen met de vrouw in een bungalowtje een weekje Spanje te doen had ik zo mijn bedekkingen.  Beseffend dat je alles wat je op TV ziet voor het grootste gedeelte bewerkt is ter wille van de kijkcijfers, dacht ik, ik moet het zelf maar eens ondervinden. Nu is de plaats waar ik naar toe ging nu niet direct een walhalla voor jeugdige bezoekers maar oké.

Boeken van een vlucht is een fluitje van een cent, vertrekken op de juiste tijd en vooral met een Transavia vliegtuig is weer een ander verhaal  ze zeggen niet voor niets – Trans vertragia – Drie en een half uur wachten in de wachtruimte voordat je mag vertrekken en als het dan zover is gaan zo’n 150 man spontaan applaudisseren omdat ze weg mogen. Daar hebben mensen blijkbaar wel geduld en begrip voor maar als twee minuten in de supermarkt bij de kassa moeten wachten staan ze moeilijk te doen.

In ieder geval aangekomen op plaats van bestemming  geen herrie schoppende jeugd maar vriendelijke mensen die genoten van de warme zon en de heerlijke gerechten van het land. Er moet me toch nog iets van mijn hart, zo losgeslagen de jeugd is op vakantie zo bezitterig zijn de oudjes. Ze bakenen alles af , hun plekje op het strand de stoelen bij het zwembad, ook al zitten ze er het grootste gedeelte van de dag niet eens maar je moet het lef niet hebben op hun stoel te gaan zitten want ineens komen ze ergens uit hun hol vandaan om je van hun plaats weg te sturen.