We leven in een wegwerp maatschappij. Alles is extra verpakt en dat moet natuurlijk ook uit hygienisch overwegingen. Er moet ook van alles opstaan tegenwoordig: wat zit erin ? hoeveel zit erin wat kun je ermee doen en hoe moet je het gebruiken. De verpakkingsdatum staat erop alsmede de houdbaarheid datum en als je dat niet op tijd gebruikt dan moet je het hele product met verpakking en al weggooien.En hoe vaak komt dat niet voor. Ga  zelf maar eens na wat er in de huishoudkast of koelkast staat. Verschillende soorten melk producten, meerdere soorten jam of andere zoetwaren voor op het brood. Als je minder dan drie vleeswaren in je koelkast hebt dan deugt het niet. Snacks zoals chips, borrelnootjes e.d. in vele uitvoeringen voorradig. Het kan ook niet anders want de supermarkten staan er bol van. Alle soorten fruit uit heel de wereld liggen voor het grijpen. Meestal nooit zo lekker als in het land van herkomst omdat het opgepept is en lang in koelhuizen bewaard wordt. Soms denk ik dat je beter af bent met een klein huisje op het platteland met je eigen groente en kruiden tuin. Een paar kippen voor je dagelijks eitje waarvan de smaak zo lekker is omdat die kippen heerlijk kunnen keuvelen in de tuin en ze zorgen tevens voor de mest van je bloemperken. En het is nog eens gezonder ook vers op tafel en alleen wat je nodig hebt. Dus ook nog economischer. En wat ook belangrijk is dat je niet zoveel afval meer hebt. Heb je toch nog genoeg aan zo’n ouderwetse zinken emmer waarmee je het vroeger ook voor een week genoeg aan had. Tegenwoordig zijn die grote vuilcontainers de volgende dag nadat ze geleegd zijn al weer bijna vol. En dan hebben we er zelfs nog twee buiten ons huis staan. Helaas het is niet voor iedereen weggelegd om op deze manier te kunnen leven. Voor velen dus een ideale droom die heel misschien ooit eens uit zal komen.

Probeer het in ieder geval eens uit in je vakantie. Zoek zo’n klein boerderijtje ergens in bv. Frankrijk en geniet van een lekker glas wijn en van de gulle zon, een zalig ontbijtje met croissants van de plaatselijke boulanger en van het eitje uit de weidekip.

Geniet en weidekip voorzichtig